Hrvatska tvrtka osvojila nagradu za promociju raznolikosti

16. studenoga 2020.

Diana Kobas Dešković/Foto: Spona Code

Tvrtka Spona Code dobila je nagradu Open Spotlight u kategoriji Engine of Change za rezultate i utjecaj koji je postignut primjenom metode MAMFORCE u stvaranju otvorenog i podržavajućega radnog okruženja u kojem se poštuje različitost koja pridonosi boljoj ravnoteži privatnog i poslovnog života, boljem položaju žena na radnome mjestu, a ujedno i inovativnosti i produktivnosti poslovanja. Nominirane  za nagradu bile su još kompanije British Telecommunications, Citi, HBLF i Tesco.

"Dobiti međunarodnu nagradu u ovakvoj konkurenciji znak je da je naš osmogodišnji rad u stvaranju boljega radnog okruženja s dosadašnjim rezultatima dobar pokazatelj onoga što je potrebno raditi kako bi se kreiralo dobro radno mjesto koje poštuje obiteljske i privatne potrebe zaposlenih, a uz to poštovanje različitosti čini kompanije produktivnijima i njihove zaposlenike sretnijima. Sve to ne bi bilo moguće bez tvrtki koje su se usudile upustiti u ovo putovanje s nama i koje su svojim primjerom pokazale da je za promjenu ključna otvorenost i hrabrost", rekla je autorica MAMFORCE metode i direktorica Spona Codea Diana Kobas Dešković.

U Hrvatskoj je do sada 27 organizacija zaslužilo status MAMFORCE što ih čini odgovornim radnim mjestom s prijateljskim praksama za obitelj i žene.

Ovogodišnja OPEN konferencija posvećena je utjecaju pandemije na ranjive skupine i na svakodnevni život i rad. Cilj je bilo pokazati zašto je i dalje važno zadržati raznolikost i uključivost visoko na listi poslovnih prioriteta, što se može napraviti za poticanje tih dvaju prioriteta u krizi i kako raznoliki timovi s različitim perspektivama mogu pridonijeti poslovanju u ovim teškim vremenima.

P.hr/I.G.