Hrvatska pošta preuzela Locodels

28. studenoga 2019.

Ivan Čulo i Stevica Kuharski, foto: Hrvatska pošta

Hrvatska pošta preuzela je Locodels te se portfelju usluga koje nudi ugovornim korisnicima pridodaje mogućnost dostave istog dana unutar urbanog područja grada Zagreba i okolice. Locodels je tvrtka koja se bavi gradskom dostavom, a najveći broj klijenata dolazi iz skupine malih tvrtki s potrebom slanja manjeg broja paketa svaki dan. Za dostavljače angažira građane, među kojima umirovljenike i studente te profesionalne vozače poput taksista ili klasičnih dostavljača.

"Preuzimanje Locodelsa logičan je korak za nas i u skladu je s Razvojnom strategijom Pošta2022. koja velik naglasak stavlja na razvoj temeljnog poslovanja i izlazak na nova tržišta. U posljednje dvije godine pošta je, u sklopu digitalne transformacije, napravila brojne iskorake, a siguran sam da će u skoroj budućnosti nova usluga donijeti veliku dobrobit našim poslovnim korisnicima", rekao je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.  

Uključivanje ekonomije dijeljenja u poslovne modele trend je na svjetskim tržištima, a preuzimanje i daljnji razvoj Locodelsa omogućuje i učinkovito proširivanje mreže partnera. Hrvatska pošta u Razvojnoj strategiji Pošta2022. zacrtala je za cilj ulazak na nova tržišta zasnovan na razvoju temeljnog poslovanja i sklapanjem strateških partnerstva.

Preuzimanje Locodelsa jedno je od planiranih partnerstava, koje Pošti omogućuje fokusirano širenje na novo tržište.  

P.hr/I.Grgić