Hrvatska peta najpoželjnija destinacija Europe

9. studenoga 2022.

Foto: HTZ

Povodom održavanja londonskoga turističkog sajma World Travel Market (WTM), u atraktivnom dvorcu Tower of London, pod voditeljskom palicom poznatoga britanskog pisca, novinara, avanturista, redatelja dokumentarnih filmova i televizijskog voditelja Simona Reevea, održana je svečana 21. dodjela uglednih nagrada Wanderlust Travel Awards, koje organizira cijenjeni britanski turistički magazin Wanderlust. Hrvatska ima mnogo razloga za optimizam i zadovoljstvo jer je na dodjeli nagrada Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe, Hrvatska je ostvarila visoko 5. mjesto u kategoriji Najpoželjnije europske destinacije svrstavši se iznad Austrije, Švicarske, Portugala, Njemačke i Škotske, dok je otok Hvar zauzeo 7. mjesto u kategoriji Top 10 otočnih destinacija Europe.

"Hrvatska ima sve, od velike raznolikosti ponude za putnike, impresivne prirode i prekrasnih otoka do povijesnih gradova svjetske klase i živahnoga noćnog života. Upravo zbog toga sasvim je prirodno da je Hrvatska u top 10 u gotovo svim glavnim kategorijama naših nagrada uključujući i Dubrovnik koji je okrunjen kao najpoželjniji grad Europe", izjavio je George Kipouros, glavni urednik i direktor Wanderlusta.

Magazin Wanderlust jedan je od najutjecajnijih i najdugovječnijih magazina za putovanja, relevantnog sadržaja i pouzdanih informacija, koji djeluje od 1993. godine te promovira najautentičnije priče i doživljaje i održiva putovanja potkrijepljena provjerenim iskustvima. U odabiru i svrstavanju svih destinacija ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je više od 10.000 čitatelja te neovisno i stručno vijeće koje je i potvrdilo globalnu popularnost Hrvatske i njezinih atrakcija.

"Interes za Hrvatsku u Velikoj Britaniji iz godine u godinu sve je veći. Od kristalno čistog mora, povijesne i kulturne baštine pa do svjetski prepoznatih vina i gastronomije, Hrvatska se etablirala kao raznolika i uzbudljiva destinacija te nas veseli što je to prepoznala i publika časopisa Wanderlust, koja je potvrdila titulu Dubrovnika kao bisera Jadrana", izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Nagradu za najpoželjniji grad Europe preuzeo je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković. "Nagrada Wanderlust koja je pripala Dubrovniku pokazatelj je da smo kvalitetom i prepoznatljivošću dobili trajnu naklonost čitatelja s nama najvažnijega emitivnog tržišta, a ovo prestižno priznanje potvrđuje da se naša destinacija visoko pozicionirala na turističkoj karti svijeta", rekao je Drašković.

Pr.hr/B.S.