Jadran će biti najpoželjnija destinacija ovo ljeto

9. lipnja 2021.

Gustav Wurmböck/Foto: Valamar Riviera

Valamar Riviera, zajedno s Hrvatskom udrugom turizma, bila je domaćin prošlotjednom sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s austrijskim investitorima u hrvatski turizam među kojima su bili Falkensteiner hoteli, Valamar, Bretanide Sport & Wellness Resort, Radisson Split, Liburnia Riviera, Gebetsroither Handels GmbH and International GmbH, Esplanade Zagreb Hotel, Pitter Yachting te niz drugih uspješnih srednjih i malih tvrtki. Austrijski poduzetnici, koji su najveći strani investitori u hrvatski turizam u koji su ukupno uložili više od milijardu eura, složni su da je Hrvatska sigurna i spremna za sezonu. Fokusirani su na pripremu što sigurnije i uspješnije sezone te na oporavak turizma nakon krize, pokretanje novih investicija i daljnja ulaganja putem poticaja i programa za oporavak.

U sklopu nastojanja da se hrvatski turizam i sigurno okružje za turiste u ovoj sezoni što više približi austrijskim gostima, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere, najveće turističke kompanije u Hrvatskoj, Gustav Wurmböck dao je brojne intervjue i izjave za austrijske medije, među kojima i tri velika intervjua za Kurier, Kleine Zeitung i Heute.

Kako bi gostima ponudio normalno ljeto na moru u potpuno sigurnom okružju, Valamar je prvo veliko turističko poduzeće koje je za 2021. godinu uvelo protokol i jamstvo da su svi djelatnici u njihovim smještajnim objektima cijepljeni ili redovno testirani. Već sada je procijepio oko 1.700 zaposlenika, a s obzirom na veliki interes i odgovornost djelatnika, očekuju da će većina zaposlenih biti procijepljena do kraja lipnja.

Wurmböck na sezonu 2021. gleda s optimističnim oprezom, ali kako naglašava, hotelska kuća koju vodi u potpunosti je spremna za sezonu koja je pred nama.

"U Valamaru smo od prvog dana svjesni svih izazova krize te smo uvođenjem vrlo strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera dobili odlične povratne informacije svojih gostiju koji su izjavili da se u Valamaru osjećaju opušteno i sigurno. Hrvatska je vrlo dobro pozicionirana i vjerujem da će biti jedna od najpoželjnijih destinacija ovoga ljeta. Sigurnost i kvaliteta koje pružamo ključ su uspješne turističke sezone. Ministrica Nikolina Brnjac dala nam je značajnu podršku u stvaranju uvjeta za uspješnu sezonu, a svojim posjetom Austriji potvrdila važnost tog tržišta za hrvatski turizam", izjavio je Wurmböck.

Austrijanci su tradicionalni gosti u Hrvatskoj i stoga veseli vijest objavljena nakon sastanka ministrice Brnjac s austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger o ukidanju karantene putnicima povratnicima u Austriju ako su testirani, cijepljeni ili preboljeli COVID-19.

Samo u prošloj, kriznoj 2020. godini gosti iz Austrije u Hrvatskoj su ostvarili više od 335.000 dolazaka te više od dva milijuna noćenja. Austrijski mediji izvještavaju o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, ističući otoke kao zonu slobodnu od COVID-a i Istru koja dočekuje sezonu s izvrsnom epidemiološkom situacijom.

 

P.hr/I.B.