Hrvatska i Dubrovnik među top 10 najpoželjnijih turističkih destinacija

3. studenoga 2021.

Foto: Shutterstock

U organizaciji popularnoga britanskog turističkog magazina Wanderlust, u Londonu je u sklopu World Travel Marketa održana svečana dodjela prestižnih nagrada Wanderlust Travel Awards. Razloga za slavlje ima i Hrvatska jer je uvrštena na popis top 10 zemalja u kategoriji najpoželjnijih bližih destinacija, dok se Dubrovnik nalazi na popisu top 10 najpoželjnijih bližih gradova.

"Wanderlust je jedan od vodećih britanskih časopisa za putovanja s vrhunskom reputacijom i pouzdanim i relevantnim sadržajem. Njegovo čitateljstvo aktivno i redovito putuje svijetom te nas iznimno veseli što su je baš takva publika prepoznala Hrvatsku i Dubrovnik kao kvalitetne, uzbudljive i poželjne destinacije", izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji.

Hrvatska odlična šesta

Hrvatska je zauzela odlično šesto mjesto u kategoriji najpoželjnijih bližih destinacija koju predvode Francuska, Italija, Island, Grčka i Španjolska, dok su se iza naše zemlje smjestili Portugal, Gruzija, Norveška i Austrija.

Dubrovnik je pak zauzeo odlično peto mjesto u kategoriji najpoželjnijih bližih gradova koju predvode Lisabon, Sevilla, Tbilisi i Marrakech, dok su se iza hrvatskog bisera na listi našli Bologna, Tallinn, Salzburg, Stockholm te St. Petersburg.  

"S londonskog WTM sajma vračamo se s novim priznanjem za hrvatski turizam, koje nam daje poticaj da u godinama koje slijede budemo još bolji, uspješniji, kreativniji i kvalitetniji. Nagrada dolazi od čitatelja prestižnoga britanskog časopisa kojem se vjeruje, koji ima tradiciju i doista smo ponosni što se nalazimo u samom vrhu turističkih destinacija svijeta", izjavio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić, na osvojenom priznanju posebno čestitavši Dubrovniku.

 

 

P.hr/I.G.