Hrvatska EdTech tvrtka Disqourse kreće u globalno poslovanje

10. rujna 2021.

Foto: Vetturelli

Hrvatska EdTech tvrtka Disqourse najavila je širenje na globalno tržište. Istoimeno digitalno rješenje koje brzo pokreće organizacijsku agilnost do sada je u primjeni u hrvatskim, njemačkim i švicarskim organizacijama, a od danas je dostupno na sedam stranih jezika.

Jednostavna desktop-aplikacija disqourse kombinira pametnu tehnologiju, poslovno relevantan sadržaj i inovativnu metodu učenja koja omogućuje samoorganizirajuće grupno učenje za decentralizirani i/ili remote rad.

Primjenjiva je u kombinaciji s uobičajenim videoplatformama kao što su Webex, Zoom ili Teams i nedvojbeno utječe na organizacijsku kulturu potrebnu za stvaranje dodane vrijednosti na dinamičnim tržištima i po mjeri čovjeka.

"Hrvatske kompanije prve su u svijetu imale priliku upoznati disqourse, no u međuvremenu imamo i klijente u Švicarskoj i Njemačkoj. Trenutno ga primjenjuju organizacije iz financijskog i energetskog sektora koje su u fazi uvođenja organizacijske agilnosti, no švicarski je klijent jedan grad čiji je interes pripremiti svoju upravu za novo dinamično doba i decentralizirani način rada", rekla je Dijana Vetturelli, suosnivačica Disqoursea.  

Hrvatsko rješenje za globalno poslovanje

Uz engleski, njemački i hrvatski jezik koji su u primjeni od veljače, od ovog su tjedna spremni opskrbiti i tržišta španjolskog, portugalskog, francuskog i korejskoga govornog područja te su sklopili suradnju sa šest partnerskih kompanija u Austriji, Brazilu, Kanadi, Koreji, Njemačkoj i Peruu.

"Disqourse je europsko rješenje za cijeli svijet. Istraživanje koje provodimo od 2018. godine pokazalo je kako za sada u svijetu ne postoji ništa slično, a potreba za novim pristupom radu, suradnji, ali i učenju svakim je danom sve veća. Posebno me raduje što smo se odlučili upravo u Hrvatskoj osnovati istoimenu tvrtku i odavde poticati organizacijske promjene u cijelom svijetu. A hrvatska će publika ponovno imati premijeru jer će disqourse prvi put moći testirati i šira javnost na konferenciji Comeleon u listopadu 2021.", zaključila je Silke Hermann, suosnivačica Disqoursea.

P.hr/I.G.