HPB i HP: Ugovor o strateškom partnerstvu i suradnja na projektu Banka u Pošti

4. siječnja 2022.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska pošta (HP) potpisale su Okvirni ugovor o strateškom partnerstvu i eksternalizaciji te nastavljaju jačati suradnju na projektu Banka u Pošti, izvijestili su iz HPB-a i HP-a.

Suradnjom HPB-a i HP-a fizičkim osobama je tako omogućeno obavljanje kunskog platnog prometa i ugovaranje proizvoda i usluga Banke u 1.016 poštanskih ureda, a poslovnim subjektima usluge su dostupne na 987 lokacija.

"Strateškim partnerstvom HPB-a i HP-a te realizacijom projekta Banka u Pošti stvorena je najveća poslovna mreža s ponudom bankarskih usluga fizičkim osobama i u najmanjim i najudaljenijim mjestima u našoj zemlji, a 2020. godine ovaj projekt proširen je i na pružanje bankovnih usluga poslovnim korisnicima", istaknuto je u zajedničkom priopćenju.

"Projekt Banka u Pošti učinio je bankarsko poslovanje dostupnim svima diljem Hrvatske koji u svojim sredinama nisu imali potrebne usluge, što je ujedno i najveća vrijednost ovog jedinstvenog projekta. U tom je kontekstu priprema Okvirnog ugovora bila iznimno zahtjevna, s obzirom da je riječ o kompleksnom pravnom i poslovnom procesu koji je opsežno reguliran i podliježe strogim odredbama regulatora", napisali su iz HPB-a i HP-a.

Hina.hr/P.hr