Hoteli Makarska pripajaju se Imperialu

12. ožujka 2019.

Hoteli Makarska

Uprave turističkih poduzeća Imperial i Hoteli Makarska potpisale su Ugovor o pripajanju makarske turističke tvrtke u Imperial. Objedinjena poduzeća nastavit će poslovati pod imenom Imperial Riviera sa sjedištem u Rabu te podružnici u Makarskoj. Pripajanje trebaju odobriti i glavne skupštine u svibnju 2019. godine.

Novo poduzeće Imperial Riviera bit će vlasnik šest hotela, triju turističkih naselja i dvaju kampova u vodećim hrvatskim destinacijama Rab i Makarska što čini 3618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9000 gostiju, te će biti jedna od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna nastavit će se u objedinjenom poduzeću u značajnijem obujmu i s mnogo većim investicijskim potencijalom, što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti. Također, novi Imperial Riviera planira nastaviti ulagati u materijalna prava radnika u skladu s ulaganjima u turističke objekte i podizanjem kvalitete usluga, što uz povećanu upravljačku učinkovitost i kvalitetnije korporativno upravljanje predstavlja dodanu vrijednost za djelatnike i dioničare.

„Imperial Riviera zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora. Ovo pripajanje dugoročno će osigurati još bolje uvjete rada našim zaposlenicima te im omogućiti stjecanje novih znanja i iskustava i nove prilike za razvoj karijere. Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski, čime ćemo zadržati radna mjesta i u Makarskoj i na Rabu“, istaknuo je Joško Lelas, predsjednik Uprave Hoteli Makarska. 

Pripajanjem će Hoteli Makarska prenijeti svu svoju imovinu, prava i obveze na Imperial, pa će se ukupni temeljeni kapital Imperiala povećati s 254 milijuna kuna na 401 milijun kuna. Kao naknadu za prenesenu vrijednost, dioničari Hotela Makarska postat će dioničari Imperiala tako što će za svaku dionicu Makarske dobiti 0,32679 dionice Imperiala. Pripadajući broj dionica zaokružit će se na prvi niži cijeli broj, a dioničarima će se razlika prilikom zaokruživanja isplatiti u novcu. „Naše novo poduzeće Imperial Riviera d.d. nastavit će ulagati, otvarati nova radna mjesta, razvijati turističko poslovanje i djelovati kao gospodarski pokretač svojih destinacija u Makarskoj i na otoku Rabu. Vjerujemo da je ovo značajan iskorak u zajedničkom interesu svih dionika objedinjenih kompanija te lokalnih zajednica u Makarskoj i na otoku Rabu“, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperiala.

Valamar Riviera nastavit će upravljati svim hotelima, ljetovalištima i kampovima u Makarskoj i na Rabu pod brendovima Valamar – All You Can Holiday i Camping Adriatic by Valamar, čime je osiguran njihov kontinuitet na tržištu i nastavak uspješnog poslovanja u turizmu. 

P.hr/J.V.