Horvat: Bez krivoga koraka u gradnji Pelješkog mosta

23. svibnja 2019.

Foto: Vlada RH

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je kako u vezi s gradnjom Pelješkog mosta i pristupnih cesta "neće biti nijednoga krivoga koraka" te da će sve biti učinjeno u skladu s hrvatskim zakonima i pravilima Europske unije.

"Najveća investicija na području Republike Hrvatske, koja se financira s više od 85 posto sredstvima Europske unije, bit će gotova na obostrano zadovoljstvo Hrvatske i Europske komisije, uz sav nadzor Europske komisije kako bi sredstva koja je plasirala u izgradnju tog projekta bila efikasno, na vrijeme i po svim njenim pravilima i regulama utrošena", rekao je Horvat.

Poteškoće u vezi s gradnjom pristupnih cesta Pelješkomu mostu pojavile su se nakon što je grčka kompanija Avax podnijela tužbu Visokomu upravnom sudu protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kojim je poništena odluka Hrvatskih cesta da pristupne ceste Pelješkomu mostu, odnosno dionicu Duboka - Sparagovići gradi ta tvrtka.

Na opasku novinara da bi Kinezi mogli završiti most, a gradnja pristupnih cesta neće ni početi, Horvat je odgovorio da se dobro pazi na zakonske korake.

"Vjerujte mi da se jako dobro pazi, vjerujte mi da neće biti nijednoga krivoga koraka, to jest sve će biti u skladu s pozitivnim zakonodavstvom Republike Hrvatske i Europske unije", rekao je Horvat.

Hina/P.hr