Hommage Kobeu na utakmicama Business basketball lige

7. veljače 2020.

Foto: Business basketball league

Zaostale utakmice četvrtoga i šestoga kola druge sezone Business basketball lige odigrane su u subotu 1. veljače. U utakmici šestoga kola između ekipa E.ON i Končar, E.ON je još jednom dokazao jačinu ove sezone te upisao svoju šestu pobjedu (bez ijednoga poraza!). Za MVP-a utakmice proglašen je Šime Zubčić (22 poena), a svoj su doprinos pobjedi dali i Ivan Morić, prošlogodišnji MVP sezone (23 poena), Stjepan Jukić (15 poena), Krešimir Subotić (6 poena), Mihael Plazanić (4 poena) i Anto Šapina (2 poena). Končar je, unatoč porazu od 72:68, pokazao svoje dosad možda najbolje lice, a osobito su se istaknuli igrači Vedran Primorac (22 poena) i Toni Lončar (21 poen).

bbl

Utakmicu četvrtoga kola između ekipa Zagrebačka filharmonija i PwC Hrvatska sigurno je obilježila dirljiva posveta Marka Salopeka (PwC Hrvatska), MVP-a utakmice (13 poena), Kobeu Bryantu. Nakon pobjede od 59:51, obećavši jači PwC u narednim utakmicama, svoju je izjavu zaključio riječima: "Živio PwC, živjela Business basketball liga, živio Kobe". Sigurno je da je vijest o Kobeovoj smrti potresla cijeli košarkaški svijet, pa nas je tako ovaj hommage Kobeu osobito dirnuo.

bbb

Ljestvicu poretka svih ekipa možete vidjeti na fotografiji u nastavku. Kako sada stvari stoje, utakmice razigravanja bit će i više nego zanimljive, a najžešće će se partije voditi između ekipa E.ON, Visage Technologies, Pevec Roosters i Ernst & Young. Unatoč trenutnom poretku ekipa, zanimljivo je istaknuti da je sada najučinkovitiji igrač lige Marin Pavelić, igrač ekipe Inspekt. Uz to što prednjači u broju poena (132), on je također i igrač s najviše zabijenih trica (fascinantne 24!). Teško je reći hoće li ga u tome itko uspjeti prestići! Drugoplasirani tricaš jest izvrstan Bruno Orešić (Zagrebačka filharmonija), s njih 12. Već je sada očito da neće biti lako odlučiti o najboljim igračima ove sezone, pa će o dodjeli zasigurno odlučivati detalji.

U subotu 8. veljače igraju se utakmice osmoga kola. Dođite bodriti svoje favorite u Boćarski dom, a sve informacije o ligi i dalje pratite na našim službenim stranicama te društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.

null

null

 

P.hr/K.S.