Hasbro kupuje Peppu Pig i PJ Masks

23. kolovoza 2019.

Foto: Entertainment One

Američki proizvođač igračaka Hasbro objavio je da će za oko četiri milijarde dolara kupiti kanadsku medijsku tvrtku Entertainment One, vlasnika popularne dječje crtane serije Peppa Pig. Transakcija će u cijelosti biti realizirana u gotovini, a dioničari studija Entertainment One dobit će 5,6 funti (6,86 dolara) po dionici, stoji u priopćenju Hasbroa. Kupnjom Entertainment Onea Hasbro planira uštedjeti 130 milijuna dolara sinergijom i realizacijom projekata unutar kompanije umjesto da ih dodjeljuje podizvođačima.

Uz Peppu Pig, popularnog praščića s britanskim naglaskom koji voli skakati po blatnim lokvama, Hasbro je kupio i uspješni dječji crtić PJ Masks, o trojici prijatelja koji se noću pretvaraju u superheroje. 

„Kupnja visokoprofitabilnih i popularnih brendova namijenjenih djeci predškolske dobi strateška je prilika za rast Hasbroa”, priopćili su iz tvrtke.

Peppa Pig već donosi dobre poslovne rezultate u cijelom nizu proizvoda, a izglede za rast PJ Masksa „podupiru novi formati, trenutno predstavljanje u Kini, lansiranje novih sezona u više regija, događaji uživo na turnejama te nova linija igračaka”, ističe se u priopćenju.

Hasbro očekuje uspjeh i od lansiranja novog lika kanadske tvrtke, maloga crvenog motora za spašavanje Rickyja Zooma. Nova animirana serija prikazivat će se na američkoj televizijskoj mreži Nickelodeon i na drugim tržištima.

Hina, P.hr