Grupa ZG holding u prvom polugodištu ostvarila 724 tisuće eura dobiti

27. rujna 2023.

Foto: Zagrebački holding / Facebook

Grupa Zagrebački holding u prvom je polugodištu 2023. godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 724.000 eura, što je za 1,1 milijun eura ili 38,7 posto manja dobit u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok sveobuhvatna dobit Grupe iznosi 4,4 milijuna eura te je 133 posto veća nego u istom razdoblju lani, stoji u financijskom izvješću Grupe Zagrebački holding.

Ukupni prihodi su im u prvom polugodištu ove godine iznosili 383,5 milijuna eura, dok su u istom lanjskom razdoblju bili 303,85 milijuna eura. Ukupni rashodi, pak, dosegnuli su 382,77 milijuna eura, dok su godinu prije bili nešto manji od 302 milijuna eura.

Operativna dobit (EBIT) Grupe ostvarena je u iznosu od 11 milijuna eura, što je povećanje za 3,8 milijuna eura u odnosu na usporedno razdoblje 2022. godine. Ostvarena dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 38,3 milijuna eura, povećanje od 4,5 milijuna eura u odnosu na isto usporedno razdoblje.

Nastavak aktivnosti unaprjeđenja poslovanja Grupe te ostvareni pozitivni financijski rezultati u prvoj polovici godine predstavljaju dobar smjer prema ostvarenju ambicioznih ciljeva za 2023. godinu, ističu iz Grupe. Time su, navodi se, stvoreni preduvjeti za novi investicijski ciklus s ciljem razvoja Grupe kao partnera koji isporučuje kvalitetnu uslugu građanima grada Zagreba.

Prema financijskom izvješću, Grupa Zagrebački holding u poslovnu 2023. godinu ušla je s ambicioznim planom unaprjeđenja poslovanja koji uključuje nastavak procesa organizacijskog i operativnog restrukturiranja u svim sastavnicama Grupe te proces reizdanja obveznica Matičnog društva koji je uspješno realiziran s 11. srpnjem 2023. godine izdanjem prve obveznice gradske tvrtke na području srednje i istočne Europe povezane s održivim poslovanjem, ističe se u priopćenju iz ZG Holdinga.

Hina/P.hr