Grad Varaždin aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa

12. kolovoza 2022.

Foto: Varteks / Facebook

Nakon ostavke predsjednika Uprave Varteksa Tomislava Babića, Grad Varaždin jučer je aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna, priopćili su iz varaždinske gradske uprave.

Iz Grada Varaždina u priopćenju su obrazložili da je zadužnica aktivirana s obzirom na to da je u srijedu Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Varteksa d.d., u kojoj je naveo da su razlog ostavke višemjesečni neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina.

Iz gradske uprave ističu da su, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad Varteksa, bili prisiljeni pokrenuti ovrhu za dospjela potraživanja upravnog ugovora i drugih nepodmirenih dospjelih potraživanja kako bi zaštitili financijske interese Grada Varaždina.

U četvrtak je aktivirana zadužnica za dugovanje Varteksa po upravnom ugovoru u iznosu od 1,27 milijuna kuna, a odnosi se na komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i spomeničku rentu. U priopćenju Grada Varaždina navodi se i da je dostavljeno rješenje o ovrsi Varteksa za redovni dug u iznosu od 553.300 kuna, koji se odnosi na komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda.

Hina/P.hr