Goran Mrvoš novi predsjednik Udruženja za IT HGK

12. veljače 2020.

Goran Mrvoš, foto: HGK

Na plenarnoj sjednici Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore Goran Mrvoš iz tvrtke Infosit izabran je za novoga predsjednika Udruženja, a za nove potpredsjednike izabrani su Amera Zulić Vrabec, Tomislav Bronzin, Plamenko Barišić i Biljana Cerin.  

"Mi kao industrija počinjemo biti prepoznatljivi u Hrvatskoj i važno je da se čuje naš glas, da pomognemo Hrvatskoj da se razvije u zemlju koja će IT industriju imati kao jednu od svojih jakih vertikalnih industrija. To je najvažnija stvar na kojoj trebamo raditi", rekao je Mrvoš, koji smatra da je simbioza javnog i privatnog sektora jedini način da se ostvare strateški ciljevi Udruženja.

O pitanju digitalne transformacije gospodarstva smatra da je uloga IT industrije tu ključna, ali i da se cijela priča zapravo vrti oko potreba i procesa koji se trebaju digitalno transformirati i da je to pitanje razvoja pojedinih gospodarskih sektora.

"IT će provesti rješenja, ali sama poslovna znanja i potrebe moraju proizaći iz pojedinih sektora", napominje Mrvoš.

Iako je tržište IT industrije svijet, ni ona nije imuna na nedostatak radne snage, tako Mrvoš ističe da se posljednjih godina suradnja industrije s fakultetima drastično pojačala, no da priprema djece za zanimanja budućnosti treba početi već u osnovnoj i srednjoj školi.

Tijekom sjednice predstavljen je i pregled aktivnosti za prošlu i plan za 2020. godinu, uključujući i organiziranje konferencije o kibernetičkoj sigurnosti, nastup Grupacije za razvoj računalnih igara Udruženja za IT HGK na sajmu Gamescom, inozemne odlazne delegacije i daljnje zastupanje interesa IT industrije.

P.hr/I.G.