GEFCO će upravljati ambalažom Airbusa

21. studenoga 2019.

FOTO: GEFCO

GEFCO je potpisao je ugovor s Airbusom, globalnim liderom u zrakoplovnom sektoru kako bi kompaniji pružao podršku pri prelasku na čišći i ekološki prihvatljiviji lanac opskrbe.  Od siječnja 2019. godine, GEFCO upravlja novom Airbusovom ambalažom za višekratnu upotrebu namijenjenu transportiranju dijelova Airbusovih dobavljača iz Europe u 10 pogona za sklapanje u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. S više od 30.000 dijelova uključenih u projekt, Airbus namjerava postepeno proširiti svoja održiva rješenja na sve svoje europske lokacije i dobavljače.

„Veoma smo ponosni na povjerenje koje nam je ukazao Airbus i drago nam je što ekspertizom u području ambalaže za višekratnu upotrebu možemo pridonijeti ovom ambicioznom projektu. Naša mreža stručnjaka te priznate operativne vještine, posebice u automobilskom sektoru, omogućuju nam da pouzdano prihvatimo ovaj izazov kroz partnerski pristup u skladu s našim sloganom ‘Partners, unlimited’”, izjavio je Emmanuel Arnaud, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing u GEFCO-u.

Gefco_01.jpg

Ta će ambalaža za višekratnu upotrebu Airbusu omogućiti da značajno smanji količinu jednokratne ambalaže u svom lancu opskrbe, kao i broj kamiona na cestama s obzirom na to da će se korištenjem sklopivih pakiranja i spremnika optimizirati utovar kamiona. Taj se pristup poklapa s dubokom transformacijom u zrakoplovnom sektoru koji od kompanija zahtijeva da kontinuirano poboljšavaju svoje logističke performanse dok istovremeno zadovoljavaju i visoke ekološke standarde.

P.hr/I.G