Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava

6. svibnja 2021.

Foto: Franck

Bez pčela nema cvijeća ni bilja, pa tako ni čaja. Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi upravo o njima te su nezaobilazna karika u oprašivanju oko 75 posto prehrambenih proizvoda. No, njihov broj znatno se smanjuje, među ostalim i zbog nedostatka medonosnog cvijeća i drveća.

Kako bi pčele uvijek imale dovoljno hrane, Franck je odlučio omogućiti svakome da im pomogne i ugosti ih u vlastitu Franck Beestrou. Franck Beestro posuda je za medonosno cvijeće, idealna za balkon, prozor, terasu ili vrt, kojom je tijekom sezone cvjetanja moguće osigurati dovoljno hrane za desetke pčela. Dok pčele uživaju u hrani koju će osigurati za njih, potrošači mogu uživati u finim Franckovim čajevima koje su one osigurale za njih.

"U Francku se vodimo načelima održivosti i odgovornosti koja primjenjujemo u svakodnevnom radu, među ostalim i projektima poput Franck Beestroa, u koje uključujemo i svoje potrošače. Posebno je zadovoljstvo što, u ovome slučaju, svoju poziciju lidera u kategoriji čaja možemo iskoristiti za podizanje svijesti o ključnoj ulozi pčela u zaštiti naših ekosustava i bioraznolikosti, pa i života na Zemlji kakvog poznajemo. Svaki, pa i onaj najmanji korak koji možemo napraviti u tom smjeru vrijedan je truda.

Ako svatko od nas učini jednu malu stvar za pčele, svi zajedno možemo učiniti mnogo za svijet u kojem živimo", izjavila je Draga Žulj, starija brend-menadžerica u Francku.

Franck Beestro -foto dva Foto: Franck 

Projekt Franck Beestro podržava Hrvatski pčelarski savez, čiji je predsjednik Željko Vrbos na predstavljanju istaknuo kako je primarna oprašivačka uloga pčela ključna u očuvanju ekološke održivosti.

Franck u svakodnevnom poslovanju nastoji svojim poslovnim operacijama ne zadirati u ekosustave i zajednice u kojima djeluje te pružiti podršku dobavljačima u njihovoj otpornosti na klimatske utjecaje u skladu s ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Prioritetni su ciljevi za kompaniju održiva potrošnja, proizvodnja usmjerena na zaštitu prirodnih resursa te zaštita klime. Jedan od načina na koji to postiže jest i aktivno djelovanje u sklopu inicijative Coffee & climate s vizijom osposobljavanja poljoprivrednika za učinkovitu prilagodbu i odgovor na klimatske promjene koje znatno utječu na dostupnost i kvalitetu kave.

 

P.hr/I.G.