Tri hrvatske destinacije u top 20 najsigurnijih za odmor poslije korone

2. lipnja 2020.

Foto: Pixabay

Prema utjecajnome američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za 'poslijekoronska' putovanja i turizam, uvrštene su čak tri hrvatske destinacije - Zagreb, Cavtat i Rijeka, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

U članku objavljenom na Forbesu navodi se kako je organizacija European Best Destination Organization izdvojila 20 europskih destinacija najmanje pogođenih koronavirusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima. Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat, koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste, i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo 12. mjesto liste. Prvo je mjesto zauzeo Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

"Uvrštenje čak triju hrvatskih destinacija na listu najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama", istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

J.V./P.hr