Fisher-Price povukao s tržišta milijune ležaljki za bebe

13. travnja 2019.

CPSC

Proizvođač Fisher-Price povukao je s tržišta SAD gotovo pet milijuna ležaljki za bebe nakon što je u njima umrlo više od 30 beba u razdoblju od deset godina.

Američka komisija za sigurnost potrošača (CPSC) priopćila je da su se smrti beba dogodile u ležaljkama Rock 'n Play, i to nakon što su se bebe okrenule na stomak ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ali nije precizirala kako su bebe umrle, prenosi AP.

Komisija je navela da svako tko je kupio ovakvu ležaljku odmah treba prestati s njezinim korištenjem te je potošače uputila da kontaktiraju Fisher-Price radi povrata novca.

“Iako smo uvjereni u sigurnost svih naših proizvoda, s obzirom na prijavljene incidente u kojima se proizvod koristio suprotno sigurnosnim upozorenjima i uputama, odlučili smo, u suradnji s CPSC-om, da je dobrovoljno povlačenje najbolji način djelovanja”, priopćili su iz Fisher-Pricea. Bezobzira na to, proizvod je još uvijek dostupan u online trgovinama, poput Amazona.

Američka pedijatrijska akademija je još početkom tjedna apelirala da se proizvodi povuku s tržišta te su sporne ležaljke nazvali "smrtonosnima". 

Proizvodi ovoga američkog proizvođača dostupni su i u Hrvatskoj.

I.Z./P.hr