Ericsson pojačava portfelj mrežnih usluga uvođenjem Intelligent Deploymenta

13. rujna 2021.

Foto: Ericsson

Ericsson je ojačao svoj portfelj mrežnih usluga rješenjem Intelligent Deployment - agilnim, digitalnim i modularnim paketom alata i usluga koji pružateljima komunikacijskih usluga omogućuje uvođenje, proširenje i nadogradnju mreža na temelju njihovih specifičnih potreba te potreba njihovih korisnika.

S brzim napretkom tehnologije mreže postaju sve složenije i raznolikije. Stoga je sve veća potražnja za implementacijom mreža spremnih za budućnost i s brzim povratom ulaganja, a koje najbolje odgovaraju potrebama pružatelja usluga.

Imajući to na umu, Ericsson je redizajnirao uvođenje mreža za 5G doba na temelju rješenja Intelligent Deployment. Kao gradivni element za optimalno upravljanje životnim ciklusom mreže, ovo rješenje povezuje dizajn mreže, instalaciju, integraciju, tehnički prijam mreže, održavanje i razvoj usluga.

Rješenje uključuje karakteristike poput umjetne inteligencije, automatizacije i podacima pogonjenu arhitekturu temeljenu na oblaku koja podržava različite funkcionalnosti kojima se pružatelji usluga mogu koristiti, kao što su inteligentni inženjering lokacija za smještaj mrežne opreme, inteligentna integracija mrežnih čvorova i udaljeni pristup.

Ericsson mala slika dron i antena Foto: Ericsson 

Rješenje Intelligent Deployment isporučit će pravu mrežu u pravo vrijeme i rabiti mrežne podatke za stalni razvoj i poboljšanja. Digitalizirani procesi vođeni podacima pružateljima usluga omogućuju brže i učinkovitije donošenje odluka o upravljanju mrežom u skladu s očekivanjima tržišta i korisnika. Integracija umjetne inteligencije osigurat će razvoj mreže u skladu s trendovima.

"Naše rješenje uvelike poboljšava način na koji gradimo mreže čineći ga agilnijim, fleksibilnijim i osjetljivijim na potrebe korisnika. To znači da dijelove svoga portfelja možemo isporučiti pružateljima usluga na temelju njihovih specifičnih zahtjeva. Koristimo se opsežnim uvidima u podatke kako bismo ponudili nove usluge te prevenirali probleme uvođenjem inteligentnog praćenja mreže čak i nakon završetka implementacije. Ulažući više u svoje mrežne usluge, stvaramo bolja rješenja za svoje klijente", rekao je Nello Califano, odgovoran u Ericssonu za upravljanje strategijom i portfeljom u području mreže.

Ovo rješenje izgrađeno je na povjerenju i integritetu podataka, pružateljima usluga omogućuje informacije 's kraja na kraj' te vodi radni proces u svakoj fazi njihovih usluga. Istodobno će pružiti sigurnost uz posebnu pažnju posvećenu podacima, osigurati rješenja prilagođena korisniku i usvojiti sva zakonska ograničenja zemlje u kojoj djeluju.

U Ujedinjenom Kraljevstvu Vodafone se koristi ovim rješenjem kako bi ubrzao nadogradnje mreže. Dronovi i 3D tehnologija temeljena na Lidaru prikupljaju slike i podatke visoke razlučivosti na 70 lokacija kako bi pružili digitaliziranije i učinkovitije postavljanje mreže.

P.hr/I.G.