Eldi atest o djelotvornosti protiv koronavirusa

8. rujna 2020.

Foto: Privredni

Hrvatska tvrtka Elda, koja proizvodi profesionalna sredstva za dezinfekciju ruku i površina, dobila je atest o djelotvornosti protiv koronavirusa za svoje proizvode. Nakon provedenih testiranja u laboratorijima J. S. Hamilton, trećem po veličini europskom laboratoriju za ispitivanje hrane, hrane za životinje, voda, kozmetike, mikrobiološke čistoće objekata i uzorkovanje voda, dezinficijensi za široku potrošnju Elda dobili su atest virucidnosti protiv koronavirusa.

Do sada su njihovi proizvodi imali dokazanu antimikrobnu djelotvornost u 99,99 posto, što je također važno u prevenciji širenja koronavirusa, ali ovi rezultati ispitivanja sada mogu potvrditi da njihovi proizvodi imaju i antivirusno djelovanje.

Dario Marenić Foto: Privredni

"Mi u Eldi svjesni smo da ne možemo spriječiti širenje zaraze, ali smo maksimalno nastojali da svim građanima osiguramo vrhunsku kvalitetu proizvoda za dezinfekciju i čišćenje i pomognemo im da bez opterećenja uživaju u svome svakodnevnom životu. Postupni povratak u normalan život, odnosno novo normalno, izraz koji danas često čujemo, ne znači da treba popuštati osjećaj odgovornosti prema sebi i drugima", ističe osnivač i član Uprave Elde Dario Marenić, koji dodaje da su ovi proizvodi, zbog svoga antivirusnog djelovanja, posebno važni za škole, vrtiće, bolnice, domove za starije, ugostiteljske objekte, odnosno sve ustanove koje brigu o zdravlju moraju održavati na najvišoj razini. 

P.hr/I.G.