Ekskluzivno priznanje ADAC-a Josipi Cvelić Bonifačić

15. siječnja 2022.

Foto:KUH

Njemački auto klub ADAC, najutjecajniji promotor kamping turizma na njemačkom govornom području i izdavač renomiranog kamping vodiča, održao je godišnju dodjelu priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima, koja se po prvi put prenosila uživo iz kongresne dvorane u Stuttgartu. Hrvatska može biti posebno ponosna da je priznanje za životno djelo otišlo u ruke dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić, zbog iznimnog doprinosa razvoju kamping turizma, priopćeno je iz Kamping udruženja Hrvatske.

Članovi ovog udruženja imaju dodatan razlog za slavlje budući da je Josipa Cvelić Bonifačić u prošlosti bila i predsjednica nacionalnog kamping udruženja te je i kroz tu funkciju višestruko doprinijela razvoju hrvatskoj kampinga. Svoju stručnost i danas dijeli kroz aktivnosti Sekcije za stručno-edukativno obrazovanje pri KUH-u, čija je predsjednica.

Oskar u kamping industriji

Kako je prilikom dodjele priznanja napomenuo Uwe Frers, izvršni direktor ADAC Campinga (Pincampa), nagrada u kategoriji „Hall of Fame" svojevrsni je Oskar u kamping industriji, kojom se odaje počast inovatorima i liderima europskog kampinga.

Putem video poruke, Cvelić Bonifačić je izrazila zahvalnost na neočekivanoj i iznimnoj počasti, dok je ADAC dodatno naglasio njezina ostvarenja:

"Gospođa Cvelić Bonifačić ​​ostavila je veliki trag u hrvatskoj i europskoj kamping industriji. Radeći za Valamar grupu, dala je ključan doprinos u procesu povećanja kvalitete hrvatskog kamping proizvoda, kao i konverziji samih kampova u vrhunske resorte. Iznimno ostvarenje predstavlja i njezin rad na edukaciji i stručnom osposobljavanju, s posebnim naglaskom na osmišljavanju i implementaciji prvog magisterija specijaliziranog za kamping turizam. Razvojem prvog europskog kurikuluma u području održivog upravljanja kampingom 'Master of Sustainable Campground Management' i osiguravanjem njegova financiranja od strane Erasmus programa Europske unije, dala je doprinos i u edukaciji budućih kamping djelatnika. Na kraju, no ne i manje važno, Josipa je predvodnik industrije u pogledu održivosti, a veliki je doprinos kampingu dala i pod okriljem Kamping udruženja Hrvatske“, obrazložilo je njemački klub dodjelu nagrade hrvatskoj stručnjakinji.

Uz navedeno priznanje, kao hrvatski predstavnik u kategoriji ADAC Camping Booking Awardsa, bio je nominiran i Aminess Atea Camping Resort s otoka Krka.

P.hr/I.B