Ekos najavljuje značajne investicije u Hrvatskoj od 37,5 milijuna kuna

8. lipnja 2021.

Foto: EKOS

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te specijalnih pekarskih proizvoda najavljuje širenje proizvodnje te se odlučio na ulaganje u izgradnju novoga suvremenog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji.

U poslovnoj zoni Donji Kraljevec izgradit će se moderni proizvodni pogon s najvišim tehnološkim standardima te otvoriti 50 radnih mjesta. Investicija ukupne vrijednosti od 37,5 milijuna kuna financirana je isključivo vlastitim sredstvima tvrtke. Izgradnja pogona odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon bi prema planu trebao biti pušten u rad u travnju 2022. godine.

"Potražnja za proizvodima koje volimo, a koji se mogu lako konzumirati kod kuće te funkcionalnim proizvodima vrlo je snažna. Ekos je obvezan hrvatskoj javnosti pokazati pravac u kojem ide slastičarstvo u Europi i svijetu te osigurati iskustvo uživanja u omiljenim slasticama kod kuće. Uz odličan okus naših slastica, koje sadrže najkvalitetnije sastojke, velika pažnja posvećuje se i novim trendovima – smanjenju šećera i masti te veganskom, bezglutenskom i to go asortimanu", izjavio je Josip Vojvoda, član Uprave Ekos Holdinga.

Josip Vojvoda Josip Vojvoda / Foto: EKOS

Zemljište veličine 8.864 četvorna metra namijenjeno je izgradnji novog pogona i pripadajuće infrastrukture, a sve uz primjenu najviših standarda u prehrambenoj industriji te u zaštiti okoliša. Geografska lokacija, prometna povezanost, razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage te tradicija u izradi slastica važni su čimbenici u donošenju investicijskih odluka u Ekosu.

Ekos Pekarnica danas ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, a zapošljava 200 ljudi od kojih 150 slastičara. Dio proizvodnje jest robotiziran te uključuje i 3D printere. Svaki proizvod prije pakiranja ručno je obrađen s mnogo truda. Recepture proizvoda temelje se na tradicionalnim receptima naših baka i prabaka.

P.hr/I.G.