E.ON Hrvatska osnažio upravljački tim

11. siječnja 2022.

Vladimir Sabo i Ivana Habazin Ille / Foto: E.ON Hrvatska

Krajem prošle godine upravljačkom timu E.ON Hrvatske pridružilo se četvero novih stručnjaka koji će svojim iskustvom pridonijeti nastavku razvoja kompanije kao predvodnika zelene energetske tranzicije na hrvatskom tržištu, priopćeno je iz tvrtke.

Postizanju ambicioznih strateških ciljeva, koje si je ova tvrtka zadala u svojoj novoj strategiji predstavljenoj u studenome 2021., pridonijet će i Vladimir Sabo na poziciji direktora rješenja za kupce, svojim 15-godišnjim iskustvom na upravljačkim pozicijama u raznim institucijama te u trima energetskim kompanijama. Posljednje dvije godine, do dolaska u E.ON, bio je na pozicijama direktora energetskog sektora u Petrolu te direktora tvrtke Zagorski metalac, čemu je prethodila pozicija voditelja Odjela razvoja poslovne strategije u HEP-u, gdje je bio odgovoran za poslovnu strategiju HEP Grupe i razvoj poslovanja.

Novo pojačanje u Odjelu prodaje na poziciji voditeljice prodaje jest Ivana Habazin Ille, menadžerica s dokazanim 14-godišnjim iskustvom u prodaji u energetskom sektoru, koja je na poziciji voditeljice prodaje bila u HEP Opskrbi, gdje je između ostaloga bila odgovorna za kreiranje i provedbu poslovne strategije, optimizaciju komercijalne uspješnosti poslovanja, osmišljavanje novih proizvoda i proces digitalizacije.

Jačanju i pozicioniranju E.ON-a kao brenda usmjerenog na kupca te razvoju još boljega korisničkog iskustva pridonijet će Vanja Vaniček, na poziciji direktorice marketinga, korisničkog iskustva i komunikacija. Tijekom posljednjih 12 godina Vaniček je bila na upravljačkim pozicijama u području marketinga, poput voditeljice marketinških komunikacija za privatne korisnike u Hrvatskom Telekomu, direktorice marketinga u Zagrebačkoj banci te međunarodne pozicije direktorice strateških komunikacija u sklopu koje je bila odgovorna za strateške komunikacijske projekte za 20 tržišta u Studio Modernoj grupaciji.

Vanja Vaniček i Vjekoslav Dujček

 Vanja Vaniček i Vjekoslav Dujček / Foto: E.ON Hrvatska

Na poziciji direktora Ureda javnih poslova i Ureda uprave pridružio se Vjekoslav Dujček, gdje njegove odgovornosti uključuju uspostavljanje i jačanje odnosa s dionicima i aktivnosti između kompanije i dionika, s naglaskom na izgradnji odnosa s dionicima iz poslovnog i vladinog sektora. Dujček dolazi u E.ON s više od 15 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u različitim kompanijama uključujući i međunarodno iskustvo.

"Započeli smo put prema postizanju naših ambicioznih strateških ciljeva usmjerenih na digitalizaciju, rast i održivost. Za ostvarenje ovih ciljeva ključni su nam naši stručnjaci i naši kupci. Samo kontinuiranim ulaganjem u obje kategorije može se postići rast i razvoj, a kao dio grupe koja djeluje na 15 tržišta te zapošljava više od 75.000 stručnjaka te s više od 50 milijuna kupaca znamo koliko je važno, upravo u svjetlu ove energetske krize, dodatno osnažiti tim kako bismo inovacijama i ponudom ove brojke ne samo zadržali već i povećali. E.ON je na putu da postane platforma za zelenu energetsku tranziciju Europe, a naš tim će na taj put povesti i hrvatsko tržište", izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON-a Hrvatska.

 

P.hr/I.B.