DZS: U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani

23. lipnja 2022.

Foto: Shutterstock

Obujam građevinskih radova u travnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 4,6 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,1 posto u odnosu na ožujak ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Podaci DZS-a pokazuju da je u travnju obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 5,3 posto u odnosu na travanj 2021. godine, a obujam radova na ostalim građevinama povećan je za 3,3 posto.

U odnosu na ožujak ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 2,3 posto, a na ostalim građevinama manji za 1,1 posto.

U travnju je 61 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 39 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima.

Na zgradama je odrađeno 51,5 posto, a na ostalim građevinama 48,5 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prva ovogodišnja četiri mjeseca obujam građevinskih radova porastao za 4,5 posto u odnosu na prva četiri mjeseca 2021. godine.

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 4,2 posto u odnosu na razdoblje od siječnja do travnja 2021. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 4,9 posto.

Hina.hr/P.hr