Dva hrvatska hotela osvojila prestižnu nagradu Holiday Check Special

14. siječnja 2021.

Foto: Hotel Miramar

Švicarski portal HolidayCheck i ove je godine dodijelio prestižnu nagradu HolidayCheck Special Award 2021., a među 607 nagrađenih hotela našla su se i dva hrvatska. Prema recenzijama više od 420.000 korisnika portala izabrani su najbolji i najuspješniji hoteli u čak 35 zemalja, a u Hrvatskoj je nagrada dodijeljena hotelu Miramar u Opatiji te hotelu Plaža Duće s Dugog Rata.

"Portal HolidayCheck kao indikator zadovoljstva gostiju u svijetu predstavlja orijentir kojim se gosti s povjerenjem koriste za provjeru kvalitete smještaja. Dodjela posebne nagrade još jednom pokazuje specifičnost turističke godine iza nas, ali i svrstava naše hotele te Hrvatsku kao destinaciju koja se svojom ponudom izdvaja i u izazovnim pandemijskim uvjetima", izjavila je voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić.

Kako se cijeli ugostiteljski sektor suočio s izvanrednim okolnostima, obavljene su određene prilagodbe nagrade HolidayCheck, pa su tako minimalni kriteriji za kvalifikaciju bili najmanje 25 objavljenih recenzija za hotel u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 30. studenoga 2020., najmanje 90 posto korisničkih preporuka te poštovanje kodeksa ponašanja HolidayChecka.

Među hotelima koji ispunjavaju ove kriterije nagradu može osvojiti samo 10 najpopularnijih hotela iz pojedine regije. Uz prilagođene kriterije, nagrada ove godine ima novi dizajn i nosi naziv HolidayCheck Special Award 2021.

P.hr/I.G.