U Dubrovniku tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

22. kolovoza 2019.

Foto: Pixabay

Dubrovnik je ovogodišnje trimilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je Turistička zajednica grada Dubrovnika na temelju podataka iz sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne računajući podatke nautike.

Prema podacima dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik je od početka ove godine do 21. kolovoza posjetilo 980.365 gostiju, koji su ostvarili 3.000.285 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Dubrovnik bilježi 14 posto više turističkih dolazaka i šest posto više noćenja. 

Od početka godine u Dubrovniku je boravilo najviše gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Španjolske, Hrvatske itd.

"Zabilježeni su značajni porasti s određenih tržišta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, poput SAD-a s porastom od 16 posto u dolascima i noćenjima, zatim Francuske s porastom od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima, Njemačke s 59-postotnim porastom u dolascima i 12 posto u noćenjima te Irske s porastom od 34 posto i u dolascima i u noćenjima", ističu iz dubrovačke turističke zajednice.

 

Hina/P.hr