Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora

1. kolovoza 2022.

Rok za predaju ponuda je do podneva 2. rujna 2022.

Foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Najviše prostora, njih 20, ponuđeno je u Zagrebu, a ostali se nalaze u Karlovcu, Kutini, Osijeku, Rijeci i Slavonskom Brodu.

Riječ je o desetogodišnjem zakupu državnih prostora na atraktivnim lokacijama. Od 20 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđeno je pet - od Frankopanske ulice gdje se dvorišni prostor od gotovo 13 kvadrata može zakupiti s početnom cijenom od 54 kn/m2, do frekventne Gajeve ulice gdje se prostor od oko 87 m2 početno nudi po cijeni od 80 kn/m2 te iznimno popularnih lokacija u Jurišićevoj ulici, Petrićevoj odnosno Bogovićevoj i Teslinoj s uličnim prostorima za koje se ponude primaju počevši od 108 kn/m2.

U prvoj zagrebačkoj zoni zakupa, na potezu od HNK do Gundulićeve, nudi se prostor od 16 kvadrata u Masarykovoj ulici po početnoj cijeni od 88 kuna po četvornome metru, dok je u drugoj zoni ponuđeno čak 11 prostora, također na dobrim lokacijama, poput prostora od 23 kvadrata preko puta Botaničkog vrta, u Mihanovićevoj ulici, pa do prometne Savske ceste s uličnim prostorom od 46 m2 po početnoj cijeni od cca 62 kn/m2.

Na jednom od prepoznatljivih simbola grada Zagreba, na Trgu žrtava fašizma, daje se u zakup ulični poslovni prostor od oko 40 četvornih metara, dok se u Petrovoj, Maksimirskoj i Martićevoj ulici mogu naći prostraniji objekti u zakupu po početnoj cijeni u rasponu od 18 do 47 kn/m2.

Državne nekretnine  Trg Žrtava fašizma Foto: Državne nekretnine

Uz Zagreb, poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je i u Osijeku gdje se poveći prostor od gotovo 180 kvadrata može zakupiti od cca 45 kn/m2. U Kutini, u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora, ponuđen je veliki prostor od 205 četvornih metara po početnoj cijeni od cca 26 kn/m2.

U Slavonskom Brodu oglašen je prostor od 33 kvadrata s dodatnom galerijom na glavnome trgu, popularnom brodskom Korzu, odnosno Trgu Ivane Brlić Mažuranić 3, dok se u Karlovcu uz rijeku Kupu, na adresi Banija 1, daje ulični poslovni prostor od 30 m2 po početnoj cijeni od 27 kn/m2.

Poslovni prostori mogu se pogledati u terminima između 19. i 29. kolovoza 2022. Točan raspored obilaska objavljen je u javnom pozivu, a prostori se daju u zakup u viđenom stanju. Natječaj je otvoren do 2. rujna 2022. do 12 sati, nakon čega isti dan slijedi javno otvaranje ponuda u 13 sati i 30 minuta u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, u zagrebačkoj Ulici Republike Austrije 14.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 4/22.

P.hr/I.G.