Nude se u zakup poslovni prostori na top-lokacijama

15. lipnja 2019.

Foto: Državne nekretnine

Tvrtka Državne nekretnine objavila je natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim se u zakup nudi 16 poslovnih prostora na lokacijama u središtu Zagreba, dva u Osijeku i jedan u Rijeci.

U ponudi su poslovni prostori od 30-ak do 200-tinjak metara četvornih, a početne mjesečne zakupnine, ovisno o prostoru, iznose od 1.600 do 10.000 kuna.

Ugovor o zakupu sklapa se na rok od 10 godina s ponuditeljem koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Tako se za 3.809,88 kn mjesečno može iznajmiti 35 metara četvornih poslovnoga prostora u Gajevoj ulici u Zagrebu, na samo nekoliko koraka od glavnoga zagrebačkog trga, Trga bana Josipa Jelačića.

Antuna Bauera 12, Zagreb

Sudjelovati na natječaju mogu pravne osobe te fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.

Poslovni prostori daju se u zakup u „viđenom stanju“, a pogledati se mogu od 26. lipnja do 1. srpnja 2019. prema rasporedu iz Javnog poziva. Rok za podnošenje ponuda je do 12 sati 5. srpnja 2019., a dostavljaju se na adresu Državnih nekretnina d.o.o., Planinska 1, Zagreb.

Zakupom poslovnih prostora na rok od 10 godina omogućuje se višegodišnja sigurnost poslovnim subjektima u obavljanju djelatnosti na top-pozicijama u gradu, dok se istovremeno državna imovina stavlja u višegodišnju funkciju.

Popis oglašenih poslovnih prostora, raspored pregleda i uvjeti natječaja objavljeni su u Javnom pozivu za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske 2/19.

Ilijana Grgić