Država daje u zakup 33 poslovna prostora u 11 gradova

26. veljače 2024.

Foto: Pixabay

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 33 poslovna prostora u 11 gradova, s time da se u Zagrebu u zakup daje 20, a preostali prostori mogu se zakupiti u Iloku, Osijeku, Karlovcu, Matuljima, Rijeci, Puli, Cresu, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Prostori se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

Lokacijom su, smatraju u Državnim nekretninama, posebno zanimljiva dva poslovna prostora ponuđena u Zagrebu i Dubrovniku. U pješačkoj zoni zagrebačke Gajeve ulice u zakup se daje poslovni prostor površine 44 četvorna metra, a početna mu je zakupnina po četvornome metru 25,70 eura odnosno 1.136,45 eura mjesečno. Početna zakupnina u dubrovačkoj ulici Od Puča 20, paralelnoj sa Stradunom, za površinom manji poslovni prostor od desetak četvornih metara, iznosi 800 eura ili 75,76 eura po četvornome metru.

Poslovni prostor u središtu grada daje se u zakup i u Karlovcu, na Trgu bana Petra Zrinskog 5, a radi se o 80 četvornih metara smještenih nasuprot karlovačkoga Korza. Početna mjesečna zakupnina iznosi 479,59 eura ili 5,97 eura po četvornome metru.

U Zagrebu su među poslovnim prostorima od nulte do treće gradske zone ponuđene i dvije garaže te pet garažnih mjesta.

Nakon što je na prošlom natječaju za garažno mjesto u Divka Budaka 17 konkuriralo čak 16 ponuditelja, na novom se natječaju u istoj garaži smještenoj nasuprot okretišta Borongaj u zakup daje pet garažnih mjesta. Zatvorene garaže daju se u zakup na Savici u Gruškoj 6 i Lastovskoj 15 s početnom zakupninom od 2,60 eura po četvornom metru, dok je početni iznos za garažna mjesta 1,56 eura.

Pregledi poslovnih prostora i garaža započinju od 11. ožujka prema terminima objavljenima u javnom pozivu i traju do 15. ožujka, kada se može pogledati jedan od prostranijih prostora na natječaju površine 327 četvornih metara oglašen na istoku zemlje, u Iloku. Najveći prostor od 542 četvorna metra nalazi se u Zagrebu u Mesničkoj 3.

Rok za predaju ponuda za desetogodišnji zakup prostora je 22. ožujka 2024. do 12 sati.

Zainteresirani ponuditelji svoje ponude mogu dostaviti na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb, osobno ili poštom, a javno će se otvarati 22. ožujka 2024. u 13 sati i 30 minuta, stoji u priopćenju tvrtke za upravljanje državnom imovinom.

Detaljne informacije o prostorima s fotografijama mogu se pogledati na web-stranici Državnih nekretnina "Natječaj za zakup poslovnih prostora 2/24".

Hina/P.hr