Država daje u zakup atraktivne poslovne prostore u 11 gradova

18. lipnja 2022.

Rok za predaju ponuda do podneva 8. srpnja 2022.

Foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u 11 gradova.

Osim središnje Hrvatske sa Zagrebom, Bjelovarom i Petrinjom, ponuđeni su poslovni prostori u Slavoniji, u Osijeku i Belom Manastiru, a od obalnog dijela Hrvatske u Rijeci, Kastvu i Cresu te prema jugu u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Trećim natječajem u 2022. daju u desetogodišnji zakup 32 državna prostora na frekventnim lokacijama u središtima gradova i gradskih kvartova.

Od 19 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđena su četiri, dva u Ilici na broju 37, mali ulični u prizemlju veličine 20-ak kvadrata s početnom zakupninom od 108 kuna/m2 i iznad njega na prvom katu prostraniji veličine 120 m2 s početnom zakupninom od 73 kune/m2.

DN -Jurišićeva Foto: Državne nekretnine

Druga dva ulična prostora nulte zone od 74 i 50 kvadrata još su bliža središnjem zagrebačkom trgu, a oba su na broju 3 i nalaze se u Jurišićevoj ulici s izlazom i na dvorište te u središnjem dijelu ulice Frane Petrića, između Ilice i Bogovićeve.

U drugoj zoni zakupa, na dva gradska trga s pogledom na kvartovske zelene oaze, ponuđeni su poslovni prostori veličine 30-ak kvadrata s početnom zakupninom od 65 kuna/po metru kvadratnom. Nalaze se na Trgu kralja Tomislava 17, u blizini Glavnog kolodvora, i na Trgu Otokara Keršovanija koji je nedaleko Kvaternikovog trga.

Prostori na dobrim lokacijama u Splitu i Dubrovniku

Osim Zagreba, poslovni prostori u nultoj gradskoj zoni ponuđeni su i u Splitu i Dubrovniku. Početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 125 kn/m2, dok za je za ulični poslovni prostor u dubrovačkoj gradskoj jezgri na križanju Široke i ulice Od Puča početna zakupnina 980 kn/m2.

DN - Dubrovnik Foto: Državne nekretnine

Prema terminima objavljenima u Javnom pozivu, prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja 2022., a u zakup se daju u viđenom stanju.

Natječaj će biti otvoren do 8. srpnja 2022. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda i nakon čega slijedi njihovo javno otvaranje koje će se održati isti dan u 13.30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine.

Detaljne informacije o prostorima i uvjetima natječaja, nalaze se na ovoj poveznici. 

P.hr/I.G.