Država daje u zakup 31 poslovni prostor na dobrim lokacijama

15. listopada 2020.

Foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine raspisale su natječaj za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Karlovcu, Osijeku, Vinkovcima i Kninu. Rok za podnošenje ponuda je 6. studenoga ove godine, do 12 sati. Poslovni prostori u svim se gradovima većinom nalaze na vrlo poželjnim lokacijama prve zone te se u zakup daju u viđenom stanju.

U Zagrebu su ponuđena 22 poslovna prostora, a u najprometnijoj i najfrekventnijoj lokaciji glavnoga grada, zagrebačkoj Ilici, natječajem je u zakup ponuđeno čak osam poslovnih prostora, pet uličnih i tri dvorišna, od nulte do 2. zone. Najveći poslovni prostor oglašen u Zagrebu površine je 118 metara i početna mu je zakupnina 62 kune po metru četvornom. Sadrži prostranu galeriju, a smješten je u poznatom i zanimljivom kulturno-turističkom okruženju Trga žrtava fašizma, s pogledom na Dom hrvatskog društva likovnih umjetnika, odnosno Meštrovićev paviljon.

Pregledi prostora duž Ilice započinju 27. listopada od 10 sati i 15 minuta s prostorima u 1. zoni, a završavaju u 13 sati i 30 minuta, kada se mogu pogledati dva susjedna prostora u 2. zoni. Za poslovni prostor u nultoj zoni pregled je predviđen dan kasnije prema rasporedu objavljenom u Javnom pozivu za zakup poslovnih prostora 6/20, gdje se već sada mogu pogledati fotografije svih ponuđenih prostora s tlocrtima i početne cijene zakupa.

 

Županijskoj ulica Osijek popslovni   Osijek/ Foto: Državne nekretnine 

U Osijeku su oglašena dva poslovna prostora, ujedno najveći i najmanji na natječaju, koji se nalaze u Županijskoj ulici u centru grada, u blizini Hrvatskoga narodnoga kazališta. Površina najvećega je 154 metra četvorna te ima početnu mjesečnu zakupninu od 57 kuna po kvadratu, a najmanjemu početna zakupnina za prostor od devet metara četvornih, smještenom uz osječku katedralu, također iznosi 57 kuna po kvadratnome metru.

Split, obala kneza Split /Foto: Državne nekretnine 

Splitski prostori nalaze se na Obali kneza Branimira, gdje početna zakupnina za prostor od 87 kvadrata iznosi 90 kuna po četvornome metru i nedaleko je od splitskog pazara, luke i Prirodoslovnog muzeja, s početnom zakupninom od 45 kuna po metru kvadratnom.

U Rijeci je za početnih 90 kuna po metru četvornome moguće zakupiti mali poslovni prostor nedaleko od Hrvatskoga narodnoga kazališta i kazališnog parka.

Pregledu prostora i otvaranju ponuda može pristupiti sva zainteresirana javnost, a ponudu za zakup, uz pravne osobe, mogu dati i udruge te fizičke osobe koje imaju registriran obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Ugovori o zakupu sklapaju se na vrijeme od 10 godina s onim ponuditeljima koji su ispunili uvjete natječaja i ponudili najviši iznos te su zakupnici prvih mjesec dana oslobođeni plaćanja zakupnine.

P.hr/I.G.