Stručnjaci za HR: Druženje je ključno za dobru radnu atmosferu

5. svibnja 2019.

Mojca Domiter, izvršna direkotrica korporativnih ljudskih resursa Atlantic Grupe


Mojca Domiter, izvršna direkotrica korporativnih ljudskih resursa Atlantic Grupe, ističe da je važno da zaposlenici u tvrtki imaju kvalitetnu komunikaciju te da se druže.

"Živimo u svijetu aplikacija i online komunikacije, ali istovremeno ne želimo zaboraviti ljude koji stoje iza ekrana. Osobni kontakt presudan je u izgradnji boljeg i produktivnijeg odnosa, pa mnogo energije ulažemo u to da povežemo kolege različitih funkcija, tržišta i područja te potaknemo voditelje da sa svojim članovima tima redovno kontaktiraju. Sportski vikend u kojem sudjeluje više od 800 naših kolega, a za koji se kvote za sudjelovanje popune u roku od nekoliko minuta, možda je najomiljeniji zaposlenicima Atlantica.

Većina naših organizacijskih jedinica organizira i interna team-building druženja na kojima se, uz poslovne izazove, mnogo pažnje posvećuje i izgradnji timskog duha. Redovito održavamo i poslovnu godišnju konferenciju na kojoj sudjeluje gotovo 300 menadžera i na kojoj analiziramo postignuća i dijelimo informacije o ključnim budućim smjerovima. Tu su i blagdanski domjenci, uredske zabave, Dan vrijednosti i naši omiljeni kafići za zaposlenike koji radni dan čine ljepšim", kaže Mojca Domiter. 

Ilijana Grgić