LEAP Summit u znaku networkinga i uspješnih projekata

13. svibnja 2022.

Foto: Mislav Mesek

Na tri tematske pozornice - LEAP Stage, Ideas&Tech Stage by EEN te Green Stage - drugog dana LEAP Summita izmjenjivali su se vodeći profesionalci brzorastućih industrija. Među predavačima drugog dana LEAP-a bio je i Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, prvoga hrvatskog robosavjetnika. Kurtović se u svom izlaganju dotaknuo puta osmišljavanja i razvoja digitalnog proizvoda Genius te izazova s kojima su se susreli tijekom izrade aplikacije.

"Aplikacija je nastala kao rezultat našega dugogodišnjeg rada i iskustva koje smo kao organizacija stjecali godinama. Svatko od nas, bilo kao pojedinac ili organizacija u kojoj radi, autentičan je te samim time drukčiji od bilo koga drugog. Prepoznavanje i vrednovanje autentičnosti jako je bitno, a svatko od nas mora njegovati, održavati i podržavati spomenute vrijednosti", rekao je Ivan Kurtović.

Među mnogobrojnim predavačima istaknuli su se i inženjerka Europske svemirske agencije Elisabetta Lamboglia, serijski poduzetnik te jedan od pokretača projekta The Walnut Fund Ante Lučić, 24-godišnji direktor informatičke tvrtke CircuitMess poznate po razvoju Batmobila na temelju kojeg je potpisao ugovor s holivudskim studijem Warner Bros Albert Gajšak, direktorica strateškog planiranja Adidas Originals Puja Chakraborty, direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček te mnogi drugi.

LEAP summit Albert Gajšak Albert Gajšak / Foto: Mislav Mesek 

Albert Gajšek, kao mladi poduzetnik istaknuo je kako učenje ne mora biti dosadno te kolika je važnost networkinga i održavanja konferencija poput LEAP Summita.

"Prvi put na LEAP Summitu sudjelovao sam 2018. godine, a i danas kao predavač na LEAP stageu. Ovdje sam upoznao mnoge ljude, od kojih su mi neki postali partneri na raznim projektima. Iznimno je bitno upoznavati ljude koji stvaraju i razvijaju vlastite projekte jer iz prve ruke možete čuti njihova iskustva", poručio je Gajšek sudionicima konferencije.

"Tijekom dva dana ovog događanja uspjeli smo ugostiti vodeće svjetske stručnjake iz različitih industrija, a izrazito nam je drago da je ovo povratničko izdanje LEAP-a potaknulo interes inozemnih sudionika, pa tako ove godine bilježimo dolazak ljudi iz Francuske, Italije, Švicarske, Srbije i Kosova", zaključila je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Dvodnevni program sedmog izdanja konferencije okupio je gotovo 2.000 posjetitelja u Branimir Mingle Mallu iz više od 20 zemalja te ugostio više od 60 inozemnih i domaćih predavača.

 

P.hr/I.G.