Drago Cota novi je generalni direktor Glova Hrvatska

15. rujna 2022.

Drago Cota / Foto: Glovo

Glovo, platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda i jela po želji kupaca, objavljuje imenovanje Drage Cote za novoga generalnog direktora za Hrvatsku. S ove pozicije Cota će upravljati dinamičnim širenjem Glova u Hrvatskoj i daljnjim razvojem lokalnog tržišta.

Drago Cota ima bogato iskustvo u upravljanju i poslovnom savjetovanju koje je stekao u više od sedam godina profesionalnog rada u multinacionalnim kompanijama kao što su Deloitte, Croatia osiguranje i Glovo.

Dio je tima Glovo od 2019. godine, kada je započeo kao operation manager u Hrvatskoj, a nastavio kao strategy manager za regiju SEE te je u to vrijeme bio vodeći koordinator za lansiranje Glova na dva nova tržišta u regiji: u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

"Vrlo sam uzbuđen što mogu podijeliti svoje iskustvo u poslovnoj strategiji kako bismo nastavili dobar posao koji smo dosad radili u Hrvatskoj. Na lokalnom tržištu postoji izvrstan potencijal rasta i naša je predanost pružanje visokokvalitetne i brze usluge, podržane stalnim inovacijama u tehnologiji. S nove pozicije moći nastavit ću ispunjavati obećanja Glova što je više moguće pokrivanjem sve više gradova, ali i dodavanjem što više partnera i proizvoda, tako da svojim korisnicima možemo ponuditi najbolje potrošačko iskustvo na tržištu", komentirao je Cota imenovanje na novu funkciju.

Drago Cota diplomirao je međunarodnu ekonomiju, menadžment i financije na Sveučilištu Bocconi u Milanu, a magistrirao je međunarodnu ekonomiju na Sveučilištu Esade u Barceloni.

P.hr