Investicijom od 1,5 mil. eura Make IT Easy kreće u osvajanje Europe i SAD-a

19. srpnja 2022.

Foto: Make IT Easy

Nakon uspješne prve runde prikupljanja kapitala i razvoja  hrvatskog softvera za menadžment mobilnosti i upravljanje voznim parkovima kompanija i pametnih gradova mobilityONE, hrvatski startup Make IT Easy investicijom od milijun i pol eura kreće u osvajanje europskog i američkog tržišta.

S ciljem da Hrvatska stane uz bok velikim svjetskim igračima u softverskoj industriji, ovaj domaći startup započeo je prikupljanje novih investicija, a danas je svoj plan za širenje u Europi i Americi predstavio i potencijalnim investitorima u prostorima Zagrebačke burze.

Potaknuti činjenicom da na europskom i svjetskom tržištu ne postoji slično softversko rješenje, koje na vrlo jednostavan način pomaže organizacijama i pametnim gradovima upravljati voznim parkovima, a pritom značajno štedi vrijeme te smanjuje troškove i CO2 emisije, priča o mobilityONE-u započela je 2019. godine. Tada su u samo nekoliko mjeseci osvojili prve klijente, s kojima i danas uspješno surađuju, a uz brojne druge klijente iz Hrvatske, imaju ih i u Njemačkoj i Austriji.

Mladen Herceg, predsjednik Uprave hrvatskog startupa Make IT Easy, ne krije uzbuđenje i naglašava:

"Make IT Easy otvara novi ciklus financiranja koji započinje danas na Funderbeamovoj platformi za investiranje, koju u regiji predstavlja Zagrebačka burza. Cilj nam je tijekom kampanje ukupno prikupiti 1,5 milijuna eura, od čega smo 150.000 do 300.000 namijenili manjim i privatnim ulagačima na Funderbeamu, kojima želimo zahvaliti na dosadašnjoj podršci. Time započinjemo novo poglavlje za naš mobilityONE koji će postati prvi hrvatski izvozni proizvod u domeni upravljanja mobilnom imovinom i resursima voznih parkova", kazao je Herceg.

Ističe i kako je riječ o tržištu koje će do 2030. godine narasti na minimalno 30 milijardi dolara.

"Nakon nastupa na vodećim sajmovima mobilnosti u Europi, osvjedočili smo se da smo razvili unikatno rješenje koje će značajno pridonijeti tranziciji mobilnosti u kompanijama i pametnim gradovima, uštedjeti im resurse i vrijeme, poboljšati procese korištenja i održavanja vozila te povećati transparentnost i smanjiti troškove i emisije CO2. Naša nova platforma već je tri mjeseca u intenzivnom testiranju kod više kompanija u regiji i u Europi, s gotovo 100.000 vozila", kazao je Herceg.

Poznati hrvatski rally-vozač Juraj Šebalj tek ulazi u svijet investicija te će, osim brend-ambasadora, biti glavni investitor u mobilityONE.

"Hrvatska startup scena u strelovitom je rastu i posebno veseli to što je ovo već drugo veliko prikupljanje investicija na Funderbeamu u manje od mjesec dana. U Hrvatskoj imamo niz izvoznih proizvoda koji mogu stajati uz bok velikim svjetskim igračima, kao i dobrih poslovnih ideja koje će tek ugledati svjetlo dana. Zato Funderbeam, kao globalna digitalna platforma, omogućava startupima i biznisima u razvoju prikupljanje kapitala pod povoljnijim uvjetima od venture capitala i drugih oblika ulaganja. Funderbeam želi biti pouzdan partner hrvatske pameti te je nova runda investicija za softver mobilityONE samo još jedna potvrda da se krećemo u pravom smjeru", rekao je Ognjan Despot, direktor Funderbeama za srednju i istočnu Europu. Podsjetio je da su hrvatske tvrtke putem ove platforme već prikupile više od šest milijuna eura ulaganja, dok su ukupna ulaganja putem Funderbeama veća od 50 milijuna eura.

"MobilityONE jednostavan je za korištenje. To je informacija koju dobivamo od naših testnih korisnika i to je ono što ja najvažnije za ovakve proizvode. Daje i ekološki pogled koji dobiva sve veću važnost - omogućena je kontrola emisije CO2 i svih elemenata koji na nju utječu. Svi potrebni podaci nalaze se na jednome mjestu - od registra vozila, aktivnosti i događaja na vozilima, pregleda korištenja do detaljne specifikacije troškova, zamjenjuje brojne excele i štedi živce i vrijeme. Uz to, vrijeme utrošeno na komunikaciju i koordinaciju značajno će se smanjiti", kazao je tijekom predstavljanja softvera Damir Škrtić, direktor IT-ja i razvoja mobilityONE-a.

Uz Juraja Šebalja, investiciju su predstavili i Ivana Gažić uime Zagrebačke burze, Ognjan Despot iz Funderbeama SEE te Mladen Herceg, Marko Stojaković i Damir Škrtić iz mobilityONE-a.

 

P.hr/I.B.