DHT u Rovinju 9. i 10. studenoga uz nagrade najboljima u turizmu po novom konceptu

1. rujna 2023.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Tradicionalno godišnje okupljanje turističke struke Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se u Rovinju 9. i 10. studenoga, kada će se uz analize trendova i planova turizma dodijeliti i godišnje turističke nagrade po novom konceptu i kategorijama u odnosu na posljednjih 20-ak godina, izvijestili su iz HTZ-a.

Prijedloge za nagrade destinacijama, objektima, pojedincima i dr. dionici iz turizma mogu dostaviti online do 5. rujna u ponoć, što je nešto dulje od prvobitnog roka do kraja kolovoza, a produljen je zbog iznimno velikog interesa, kažu iz HTZ-a.

Godišnje turističke nagrade i ove godine zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koji su i organizatori DHT-a.

Iz HTZ-a napominju da novi koncept nagrada predviđa dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj, aranžman, gastronomski doživljaj, hotel i kamp godine, a dodijelit će i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom i zdravstvenom turizmu te za 'unique' smještaj i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Uz te, prijedlozi se primaju i za nagrade HTZ-a koje su i do sada dodjeljivali u kategoriji Ljudi u turizmu (Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine) te nagrade Anton Štifanić i za životno djelo.

Prijedloge će vrednovati posebna komisija sastavljena od predstavnika organizatora DHT-a i iz akademske zajednice te struke, pri čemu će posebice valorizirati one koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam, dodaju iz HTZ-a.

 

Hina/P.hr