Demografske mjere DIV grupe donijele rezultat

11. rujna 2020.

Foto: Brodosplit

DIV grupa uspješno radi na pronatalitetnoj politici, pa je u posljednje dvije godine rođeno 144 'malih škveranki i škverana', a njihov broj će uskoro biti povećan, kažu u ovoj kompaniji. Svim zaposlenicima DIV grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje se 5.000 kuna neto, a iznos se udvostručuje u slučaju da oba roditelja rade u tvrtki. Roditeljima troje i više malodobne djece pripada poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što tijekom razdoblja odrastanja i podizanja djece iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, tj. 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u DIV-u. DIV grupa, vlasnik Brodosplita, uvođenjem internih demografskih mjera odlučila je, kako se navodi, pridonijeti poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkoga kadra te privlačenja novih radnika.

"Brodosplitove demografske mjere uspješno se provode i donose nam veliku sigurnost. Izuzetno sam zahvalna što mi poslodavac pruža potporu tijekom rodiljnog dopusta, pa mogu bezbrižno uživati u majčinstvu. Stoga sam, zajedno s još 19 kolegica, na rodiljnom dopustu gdje s veseljem iščekujemo rođenje djece", ističe pravnica u kadrovskoj službi Antonia Radović, majka šestogodišnjeg Bepa.

Ugovor na neodređeno vrijeme - u slučaju trudnoće 

U Brodosplitu radi više od 2.200 radnika, a uvedene mjere pozitivno su utjecale na odluku o proširenju obitelji mnogih radnika. Ako pak dijete redovno studira, dobna granica za tu se mjeru pomiče s 18 na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

U DIV grupi se, stoji u njihovu priopćenju, trude i nastoje zadržati i sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku, pa svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojoj od tvrtki iz grupacije na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme, u slučaju trudnoće, odnosno rodiljnog dopusta automatski daju ugovor na neodređeno vrijeme, čime se želi otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu.

P.hr/I.G.