Dario Vrabec novi predsjednik Uprave Holcima Hrvatska

16. rujna 2022.

Dario Vrabec / Foto: Holcim Hrvatska

Dario Vrabec imenovan je novim predsjednikom Uprave Holcima Hrvatska, a Virna Višković Agušaj, nakon gotovo šest godina na mjestu predsjednice Uprave Holcima Hrvatska, prelazi u Holcim Grupu.

Vrabec je u posljednjih 18 godina radio u područjima marketinga, prodaje i upravljanja u međunarodnim tvrtkama proizvodnje i prodaje robe široke potrošnje kao što su Zvijezda i Ledo, a u Holcim Hrvatska dolazi s mjesta predsjednika Uprave Lactalisa u Bosni i Hercegovini.

"Prelazak u novu industriju predstavlja mi zanimljiv izazov. Posebno mi je drago što je to Holcim, vodeći svjetski dobavljač građevinskih materijala i usluga u građenju. Svojim dosadašnjim iskustvom nastavit ću voditi zaposlenike u smjeru kružnoga gospodarstva i održivosti, a s Virnom ćemo nastaviti suradnju prema cilju Holcim Grupe da do 2050. godine postignemo neto nula ugljični otisak", rekao je Dario Vrabec.

Virna Višković Agušaj odlazi u Švicarsku, gdje će u globalnom timu za dekarbonizaciju voditi istraživanje novih sirovina i procesa za proizvodnju cementa s niskim ugljičnim otiskom.

"Da bismo pronašli rješenje za klimatske promjene, ključna su istraživanja novih materijala, pa tako tvornice cementa umjesto vapnenca, koji trenutno rabe za sirovinu, moraju pronaći nove mogućnosti za proizvodnju niskougljičnih vrsta cementa. Upravo zbog tako zanimljivih izazova, kao diplomirana kemičarka s više od 23 godine iskustva u proizvodnji cementa, odlučila sam karijeru posvetiti istraživanjima i poslovnom razvoju novih materijala. Ponosna sam na rezultate koje smo kao Holcim postigli ovdje u Hrvatskoj, a posebno na to što smo pouzdan i stabilan, dugogodišnji partner svojim kupcima", rekla je Višković Agušaj.

 

 

P.hr