Damir Grbavac imenovan novim predsjednikom NO-a Podravke

28. listopada 2022.

Foto: Podravka

Nadzorni odbor Podravke na svojoj današnjoj sjednici imenovao je Damira Grbavca za svog novog predsjednika, s početkom mandata 1. studeni ove godine, priopćeno je iz koprivničke tvrtke.

Dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina odlazi nakon više od tri godine obnašanja funkcije.

U priopćenju Podravke navodi se da NO i Uprava zahvaljuju Vukini na angažmanu u protekle tri godine te njegovom doprinosu rastu i razvoju Podravke.

Novoimenovani predsjednik Damir Grbavac za člana Nadzornog odbora bio izabran u lipnju ove godine, a istu funkciju obnašao je još i od 2017. do 2019. Grbavac je bogatu profesionalnu karijeru počeo je 1978. u grupaciji Đuro Đaković. Godine 1997. prešao je u Raiffeisenbank Austria Zagreb, kao direktor Sektora investicijskog bankarstva. Iste godine postao je članom Uprave Raiffeisen Investment, a 1999. i predsjednikom Uprave Raiffeisen Vrijednosnica d.o.o. Ukupno 17 godina obnašao je funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen mirovinskog društva, a bio je i član nadzornih odbora društava Hrvatski Telekom i Zagrebačka Burza. Bio je i član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika u prvom sustavu te predsjednik Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a posjeduje i licencu ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima.

 

P.hr