Dalić: Akvizicije su jedan od prioriteta poslovnog razvoja Podravke

14. prosinca 2023.

Foto: Podravka

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u četvrtak kako su akvizicije jedan od prioriteta poslovnog razvoja te kompanije, ali nije izravno odgovorila na pitanje je li Podravka zainteresirana za kupnju tvrtke Belje.

Tijekom otvorenja Green Matrix Summita u Osijeku, Martina Dalić odgovarala je na upite novinara o tome je li Podravka u slučaju prodaje agrobiznisa Fortenova grupe zainteresirana za kupnju Belja.

"To ne mogu reći,jer se u ovome trenutku Belje ne prodaje - i ne postoji proces bilo kakve prodaje, a ako se proces otvori, tada ćemo o tome razgovarati", kazala je Martina Dalić.

Istaknula je kako je širenje poslovanja sastavni dio Podravkine poslovne strategije, pa stoga u tvrtki pozorno promatraju mogućnosti akvizicijskih prilika na hrvatskom tržištu, ali i na tržištima okolnih zemalja.

"Imamo financijsku snagu jer Podravka je niskozadužena kompanija i namjeravamo tu snagu staviti u funkciju akvizicija. Ovisno o tome kako će se pojavljivati prilike i kakve će one biti, mi ćemo ih analizirati, ali akvizicije su svakako jedan od prioriteta našega poslovnog razvoja", poručila je Martina Dalić.

 

Hina/P.hr