Dalekovodu posao u Norveškoj vrijedan 52 milijuna eura

14. travnja 2019.

Pixabay

Iz Dalekovoda su u petak izvijestili da je norveška kompanija Statnett njihovu ponudu odabrala kao najkvalitetniju prema kriterijima natječaja za izgradnju novog dalekovoda, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne odluke Statnetta.

Norveški Statnett, kompanija za prijenos električne energije, poslala je obavijest kako je, nakon evaluacijskog procesa, ponuda Dalekovoda odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda između trafostanica Skillemoen i Skaidi u ukupnoj dužini od 89 kilometara, navodi se u priopćenju.

Projekt uključuje i razmještanje i dogradnju pet postojećih 132 kV vodova, a specifičan je po tome što će se, zbog pozicije na krajnjem sjeveru Norveške, više od 300 kilometara sjeverno od Tromsoa, graditi u arktičkim vremenskim uvjetima.

Vrijednost je adova koji bi se trebali realizirati do kraja 2022. godine više od 52 milijuna eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne investicijske odluke kompanije Statnett, ističu iz Dalekovoda.

Hina