Croatia Airlines uvodi linije za Sofiju i Podgoricu

11. veljače 2020.

Foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines 29. ožujka počinje s ovogodišnjim ljetnim redom letenja te uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba za Sofiju i Podgoricu. 

Letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, dok se letovi na liniji Zagreb - Podgorica uvode od 3. svibnja, a polijetat će utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik izvijestio je i da u odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je raspolagao s 14 zrakoplova od čega 12 vlastitih i dva unajmljena, u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više.

Naime, na temelju dugoročnog najma u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu. Uz to, u razdoblju od travnja do listopada planiran je i kratkoročni najam jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum.

Tako će kompanija ove godine raspolagati flotom od 15 zrakoplova - dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jednim zrakoplovom CRJ1000. 

Iz kompanije napominju i da će zrakoplovi CA tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država.

P.hr