Croatia Airlines i TZ grada Dubrovnika zajednički se predstavili u Zürichu

13. svibnja 2022.

Foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines i Turistička zajednica grada Dubrovnika jučer su se zajednički predstavili u Zürichu švicarskim poslovnim novinarima i turističkim agentima. Na predstavljanju su bili i Andrea Bekić, veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj i Slobodan Mikac, generalni konzul RH u Švicarskoj.

Predstavljen je ovogodišnji ljetni red letenja Croatia Airlinesa s naglaskom na izravne međunarodne letove Dubrovnik – Zürich, koji su planirani od 1. lipnja 2022. četiri puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Putnicima na ovoj liniji na raspolaganju su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 143 eura. Istoga dana uspostavljaju se i redoviti letovi Zürich – Split, također četiri puta na tjedan – ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom. Uz to, putnicima iz Švicarske na raspolaganju su i svakodnevni letovi između Züricha i Zagreba.

Dubrovnik, hrvatski turistički biser, izrazita je aviodestinacija i razvoj zračnog prometa veoma je važan za turističke kapacitete grada i Dubrovačko-neretvanske županije, koji domaćim i inozemnim turistima nude bogatstvo prirodnih, povijesnih, kulturnih i mnogih drugih ljepota i osobitosti.

Hrvatski avioprijevoznik tijekom ovogodišnje sezone povezivat će Hrvatsku i ukupno 21 međunarodno odredište, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1.766.000 sjedala.

P.hr/I.B.