Croatia Airlines će prenijeti ugovor na Griffin i od njega zakupiti zrakoplove

23. siječnja 2024.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Croatia Airlines će na irski Griffin Global Asset Management prenijeti ugovor za kupnju šest novih zrakoplova tipa A220-300 sklopljen s Airbusom i istodobno od Griffina zakupiti sve te zrakoplove, izvijestio je Croatia Airlines putem Zagrebačke burze.

"Nakon detaljne analize tržišta zrakoplova za zakup, Croatia Airlines odabrao je tvrtku Griffin Global Asset Management iz Irske kao najboljeg ponuditelja na kojeg će prenijeti postojeći kupoprodajni ugovor za šest novih zrakoplova tipa A220-300 sklopljen s proizvođačem Airbus i istodobno od Griffina kao zakupodavca uzeti u zakup svih šest zrakoplova A220-300", kaže se u obavijesti na Burzi.

Tom transakcijom, kako se navodi, Croatia Airlines završio je postupak nabave i osigurao zrakoplove za kompletnu zamjenu postojeće flote, kako je predviđeno post-COVID strategijom.

Podsjeća se da Croatia Airlines do 2026. godine, u skladu s tom strategijom, planira zamijeniti sve postojeće avione novom unificiranom "single type" flotom te u potpunosti prijeći na mlazni pogon aviona.

To će osigurati kvalitetnije i ugodnije letove te ekonomičnije i održivije poslovanje, očekuju u domaćem zračnom prijevozniku.

 

 

 

Hina/P.hr