Započinje prvo testiranje prototipa papirnate boce

15. veljače 2021.

Foto: Coca-Cola

Coca-Cola Europe najavila je početak testiranja prototipa prve generacije papirnate boce u stvarnim uvjetima među potrošačima. U drugom tromjesečju ove godine kompanija će na mađarskom tržištu ciljano plasirati probno izdanje biljnog napitka AdeZ u papirnatoj ambalaži.

Prototip papirnate boce tako će se naći u rukama 2.000 mađarskih potrošača koji će prvi imati priliku iskusiti konzumaciju nekog proizvoda The Coca-Cola Company iz potencijalne ambalaže budućnosti.

Testiranje ove inovacije bit će ostvareno putem partnerstva s jednom od najbrže rastućih online trgovina s namirnicama u Mađarskoj Kifli.hu.

Boca je izrađena od drvnog materijala iz održivih izvora sa slojem od biomaterijala otpornog na tekućine, CO2 i kisik. Papirnate boce stoga su prikladne kao ambalaža za gazirana i negazirana pića, kozmetičke i mnoge druge proizvode.

Konačni je cilj pronaći rješenje koje je u potpunosti izrađeno od papira.

Također, radi se o važnom koraku u ostvarenju ciljeva sveobuhvatnoga višegodišnjeg plana Svijet bez otpada. Ovim se planom The Coca-Cola Company obvezala do će do 2030. godine za svaku bocu ili limenku koju proda pomoći prikupiti i reciklirati istu količinu prazne ambalaže s tržišta.

P.hr/I.G.