Četiri vještine koje će oduševiti svakog poslodavca

3. kolovoza 2022.

Foto: Shutterstock

Ako ste trenutačno u procesu potrage za poslom ili želite promijeniti radno mjesto, na portalu MojPosao donose savjete koji bi mogli biti poprilično korisni. Irska stranica za ponudu i potražnju posla Jobs.ie otkrila je koje vještine gotovo svaki poslodavac želi od potencijalnog zaposlenika. Kako biste imali uspjeha na svom sljedećem razgovoru za posao, savjetuju da pokažete kako vas krase te četiri vještine.

Motiviranost

"Kada poslodavac vidi da ste motivirani za rad, otvoreniji je za mogućnost da vas zaposli", kaže Christopher Paye, glavni menadžer stranice Jobs.ie. Potrudite se oko svog CV-a, dođite na vrijeme, naspavajte se i pokažite koliko jako želite taj posao.

Fleksibilnost

Pokažete li da ste spremni na prilagođavanje određenim novostima, drukčijem radnom mjestu, radnom vremenu i slično, dat ćete svima do znanja da je posao vaš prioritet te da ga shvaćate vrlo ozbiljno. Ako ste se, primjerice, selili radi posla, svakako to navedite na razgovoru za posao.

Posvećenost detaljima

Potrudite se izraditi savršeni životopis. U njemu nema mjesta gramatičkim pogreškama, nepotrebnim stvarima ili neprikladnoj e-mail adresi. "Ako uočim gramatičke pogreške u životopisu, odmah ga bacam u smeće, bez obzira na ostale stvari. Ako se netko nije udostojio potruditi oko ovakve sitnice, kakve će tek pogreške raditi na samom poslu?", ističe Paye.

Otvorenost i komunikativnost

Svaki poslodavac želi imati zaposlenika koji je spreman na otvorenu komunikaciju s kolegama, koji se trudi povezati s bitnim ljudima i koji, prije svega, svakoga poštuje. Dobra volja i pristojnost također su više nego dobrodošli u radnome okružju. 

P.hr/I.G.