Čepinsko ulje s tradicijom dugom gotovo 80 godina

31. prosinca 2021.

Foto: Čepin uljara

Tvornica ulja Čepin vodeći je hrvatski prerađivač zrna uljarica s godišnjim kapacitetom prerade od 150.000 tona i proizvodnjom od 32 milijuna litara rafiniranih ulja godišnje.

Tradicija proizvodnje ulja u Tvornici ulja Čepin duga je gotovo 80 godina, a genetski nemodificirana sirovina domaćeg podrijetla i znak Hrvatske kvalitete garancija su izvrsnosti suncokretovog ulja Tena, brenda tvornice. Proizvodi se od biranih zrna slavonskog suncokreta, bez umjetnih aroma i aditiva.

"Naša politika 'od polja do stola' ulijeva povjerenje vjernim kupcima. Kako bismo izgradili dugoročno pouzdanje potrošača, upravljanje kvalitetom pretvorili smo u način razmišljanja i dio kulture tvrtke, što potvrđuju brojna priznanja i međunarodni certifikati koje posjedujemo. Sva je sirovina domaća i proizvedena u Hrvatskoj te nastojimo njegovati taj trend i otkupljivati je u cijelosti od lokalnih proizvođača. Time oznaka Hrvatska kvaliteta u potpunosti odražava naš brend kao izvorni proizvod", dodaje Tajana Vrselja, izvršna direktorica prodaje Tvornice ulja Čepin.

Znakovi kvalitete

Foto: Privredni

Napore da se zadrži kontinuirana razina proizvodnje i prodaje svakodnevno ulaže 150 djelatnika tvornice. Takav rad rezultira većim zahtjevima tržišta od proizvodnih mogućnosti, i na domaćem tržištu i na međunarodnima, kao što su Slovenija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Mađarska, Austrija, Italija, Slovačka, Češka itd.

Tvornica ulja Čepin

Foto: Tvornica ulja Čepin

"Svjesni smo vlastite odgovornosti prema okolišu te se u svakodnevnim proizvodnim procesima pridržavamo hrvatskih i svjetskih ekoloških standarda. Svakako, u budućnosti želimo kontinuirano poboljšavati proizvodne procese i održavati kvalitetu proizvoda. No, sada nam je prvenstveni cilj promocija proizvodnje suncokreta u Republici Hrvatskoj s obzirom na to da nam je kao sirovina nužna za rad", zaključuje Vrselja.

Pr.hr