Carlsberg Croatia u novu liniju za punjenje uložio 3,5 milijuna eura

10. svibnja 2022.

Otvaranjem nove linije za punjenje limenki otvorena su nova radna mjesta

Foto: Carlsberg Croatia

Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, danas je u koprivničkom pogonu svečano otvorila modernu liniju za punjenje limenki. Uvođenjem nove linije, u koju je uloženo gotovo 3,5 milijuna eura, otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za procijenjenih 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

"Uvođenje nove linije limenki direktan je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su limenke pakiranje koje je sve traženije na tržištu i bilježi kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje domaćeg poslovanja, ali i izvoza. Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija. Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine svojih zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama“, izjavio je Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberga Croatia, dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i svoj najvažniji domaći brend Pan pivo.

Marcin Burdach Marcin Burdach / Foto: Carlsberg Croatia

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca te bačvi dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom.

Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i značajan je za uspješno poslovanje cjelokupne grupacije. Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od desetljeća, odakle se izvozi na atraktivna tržišta kao što su  Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga. Puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz ovog cidera na još više svjetskih tržišta.

P.hr/I.G.