cargo-partner dodatno širi skladišne kapacitete u RH

21. lipnja 2022.

Foto: cargo-partner

Pružatelj logističkih usluga cargo-partner otvorio je novi logističko-distributivni centar s 12.900 četvornih metara skladišnog prostora u Zagrebu, u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, neposredno uz autocestu A11 i 10 minuta od Zračne luke "Franjo Tuđman". Novi centar služi kao mjesto za skladištenje i distribuciju različite robe uključujući namirnice, kvarljive proizvode, pića i lijekove.

Suvremeni logistički centar sadrži 13.500 paletnih mjesta na 12.000 m² skladišnog prostora, plus mezanin od 900 m² gdje tim cargo-partnera pruža usluge s dodanom vrijednošću i omogućava potpunu informatičku povezanost putem konekcije EDI/API za modne i druge industrije.

Ovaj prostor sada je dostupan kupcima uz već postojeće skladište od 4.000 m² na Jankomiru u Zagrebu.

"COVID-19 ubrzao je rast e-trgovine i prouzročio dugoročne prekide u lancu opskrbe, a u konačnici je doveo do porasta potražnje za skladišnim prostorom. Tvrtka cargo-partner već dugi niz godina ulaže u povećanje svojih globalnih skladišnih kapaciteta, a Hrvatska je bitan dio naše mreže u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Novi prostor omogućit će nam još bolje korištenje ovim važnim čvorištem i dodatno proširenje našeg portfelja logističkih usluga", komentirao je Zoran Starčević, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj.

Logističko-distributivni centar cargo-partner

Foto: cargo-partner

Uz dugoročno i kratkoročno skladištenje, lokalni tim pruža usluge cestovnog prijevoza uključujući distribuciju robe u zemlje EU-a i izvan EU-a, diljem jugoistočne Europe. S 22 utovarne i istovarne rampe i dodatnim drive-in pristupom, centar je dobro opremljen za svakodnevno preuzimanje i distribuciju iz i u okolnu regiju. Brzi tranzit osigurava i carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja za uvozne i izvozne pošiljke.

Tvrtka u Zagrebu nudi niz usluga s dodanom vrijednošću uključujući prijam robe, pakiranje, prepakiranje, komisioniranje, umetanje dokumenata i kontrolu kvalitete.

Logistički centar posjeduje HACCP i ISO certifikat te je opremljen suvremenim sustavima zaštite od požara, protuprovalne zaštite i nadzora kako bi se osigurali idealni uvjeti skladištenja osjetljive i vrijedne robe, navodi se u priopćenju tvrtke koja je u Hrvatskoj prisutna od 1996. godine i danas ima više od 90 zaposlenika na pet lokacija u zemlji, pokrivajući cijeli spektar zračnih, pomorskih, cestovnih i logističkih usluga.

U svoja dva skladišta tvrtka sada nudi ukupno 16.900 m² skladišnog prostora na području Zagreba.

P.hr/I.B.