Business Future in Croatia: Prilika da mladi više nauče o poduzetništvu

1. listopada 2021.

Foto: Pixabay/Ilustracija

U Zagrebu i Osijeku 22. i 23. listopada organizira se Business Future in Croatia, konferencija namijenjena mladim ljudima i poduzetnicima u Hrvatskoj. Konferencijom koju organiziraju podružnice AIESEC-a u Hrvatskoj želi se proširiti svijest o uspješnim hrvatskim poduzetnicima, osvijestiti mlade o poduzetništvu i potaknuti ih na ostanak u državi.

Zainteresirani će moći predavanja pratiti uživo ako se nalaze u jednom od dvaju gradova, a na društvenim profilima bit će objavljena i videosnimka predavanja s konferencije nakon njena završetka.

"Pozivam sve skeptike da dođu i uvjere se u to da je moguće uspjeti u Hrvatskoj te one koje zanima poduzetništvo da nauče kako pobijediti konkurenciju, naučiti iz pogrešaka ili brendirati proizvod", rekla je Martina Silov, predsjednica lokalnog odbora AIESEC-a u Zagrebu.

Mladi , ured, povišica Foto: Pixabay

Konferencija će obuhvatiti brojne predavače iz različitih sektora, koji će svojim iskustvom studentima i mladima približiti izazove i prednosti te upozoriti na učestale pogreške u poduzetništvu. Predavanjima se želi pokazati koje prilike čekaju i kako ih ljudi mogu sami  stvoriti te tako postati dio poduzetničkog svijeta. Također se želi staviti fokus na razne industrije i time pokazati kako svaka ideja vrijedi.

Udruga AIESEC Hrvatska ogranak je najveće studentske organizacije koja djeluje u 124 države, a u Hrvatskoj postoji od 1953. godine. Djeluje kao najveća globalna mreža mladih, neprofitna i nevladina organizacija, čiji je cilj potaknuti razvoj liderstva i drugih vještina ključnih za unaprjeđenje mladih i na taj način poboljšanje svijeta.

Udrugu je priznao UN kao važnu kariku u lancu ostvarenja ciljeva održivog razvoja. Također, svojim djelovanjem prepoznata je kao platforma za stjecanje iskustava koju cijene brojni poslodavci. 

P.hr/I.G.